More

  ‘Seinfeld’ treft Netflix, maar sommige grappen zijn uit het zicht geknipt |

  Array

  Klassieke sitcom Seinfeld uit de jaren 90 is net geland op Netflix na zes jaar op Hulu. Aangezien de show werd gefilmd jaren voordat HD iets was, werd het oorspronkelijk weergegeven in een beeldverhouding van 4:3 op tv (en de dvd-sets die jaren later kwamen). Maar op Netflix is ​​de show bijgesneden tot een 16:9-breedbeeldformaat dat op moderne tv’s past. Zoals opgemerkt door Rolling Stone, betekent dit dat sommige visuele grappen letterlijk zijn gewist.

  om te benadrukken, de titulaire pothole uit de aflevering The Pothole van seizoen 8 is bijgesneden op Netflix https://t.co/ gH4l5V8HfS pic.twitter.com/6G35eZQymW

  β€” Brandon (spookachtige versie) (@Thatoneguy64) 1 oktober 2021

  Twittergebruikers @boriskarkov en @Thatoneguy64 wezen kort op het probleem met een specifieke aflevering genaamd “The Pothole. ” In de aflevering proberen George Costanza en Jerry Seinfeld de verloren sleutels van George te vinden, die zijn gevallen in een kuil die vervolgens is geplaveid. In een gewas waar George wild tegen de kuil schreeuwt, verwijdert de Netflix-uitsnede de kuil volledig. De beeldverhouding van 16:9 snijdt waarschijnlijk ook enkele andere grappen in de serie weg – of op zijn minst kan het een schokkende ervaring zijn voor mensen die gewend zijn aan hoe de show er oorspronkelijk uitzag.

  Natuurlijk, dit is geen nieuw probleem. Crops of Seinfeld is al jaren op kabeltelevisie te zien en Hulu toonde de serie ook in 16:9. Gezien de populariteit van Netflix krijgt Seinfeld nu veel extra aandacht, en dus zullen een aantal nieuwe kijkers het waarschijnlijk bekijken die het misschien niet op Hulu hebben gezien. Een soortgelijke controverse vond eind 2019 plaats toen de hele serie The Simpsons op Disney+ verscheen. Na veel klachten over gemiste visuele grappen, bracht Disney uiteindelijk de seizoenen uit die in 4:3 werden uitgezonden in hun oorspronkelijke beeldverhouding. Hopelijk zal Netflix hetzelfde doen met Seinfeld – maar in de tussentijd, zoals bij veel klassieke shows, is de meest authentieke manier om ze te bekijken waarschijnlijk op dvd.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]