More

  Tesla-verkopen blijven stijgen door chiptekorten |

  Array

  In het derde kwartaal van 2021 verkocht Tesla 241.300 auto’s. Dat zijn er 102.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Zeker, dat is slechts iets meer dan de helft van de 446.997 auto’s die GM de afgelopen drie maanden heeft verkocht. Maar dat aantal vertegenwoordigt een steile daling van 33 procent op jaarbasis voor GM. En (als mijn berekening klopt) zou dat betekenen dat het de afgelopen drie maanden wereldwijd meer auto’s heeft verkocht dan Subaru.

  Dat Tesla is gestegen terwijl andere autofabrikanten het moeilijk hebben, is geen grote verrassing als je eenmaal begint te graven echter in de details. Terwijl andere fabrikanten de dupe zijn geworden van het wereldwijde chiptekort, is Tesla begonnen met het inkopen van ander silicium, volgens The Verge, en het herschrijven van zijn software om met die nieuwe componenten te werken.

  Bovendien is het bedrijf pas onlangs begonnen met de verkoop van zijn populaire Model Y in Europa en het is ook nog relatief nieuw op de Chinese markt, waardoor het voldoende ruimte heeft voor groei.

  Natuurlijk, dingen zijn niet allemaal rooskleurig voor Tesla. Het bedrijf wordt nog steeds geconfronteerd met onderzoek door de National Transportation Safety Board hier in de VS. En het is slechts een paar maanden verwijderd van een massale terugroepactie van bijna 300.000 voertuigen in China. Om nog maar te zwijgen over zowel de Roadster, Cybertruck als de elektrische semi-truck worden geconfronteerd met langdurige vertragingen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]