More

  Donald Trump klaagt aan om zijn Twitter-account terug te krijgen |

  Array

  Als je hoopte dat de langlopende Donald Trump / Twitter-saga voorbij was, heb ik slecht nieuws. De voormalige president heeft een aanklacht ingediend in Florida om een ​​voorlopig verbod op het verbod te krijgen, terwijl hij ernaar streeft zijn account permanent te herstellen. Trump beweert, zoals verwacht, dat het verbod in strijd is met zijn rechten op het eerste amendement, maar ook met de nieuwe socialemediawet van Florida die eerder dit jaar door gouverneur Ron DeSantis is ondertekend – hoewel rechtbanken de wet niet van kracht hebben laten worden omdat het waarschijnlijk de vrijheid van meningsuiting schendt wetten.

  De rechtszaak bevat veel voorspelbare argumenten dat Twitter “een belangrijke weg van openbaar discours” is en dat het “een mate van macht en controle uitoefent over het politieke discours in dit land dat onmetelijk, historisch ongekend en diepgaand is gevaarlijk om een ​​democratisch debat te openen.”

  Natuurlijk volgt het verbod van Trump op Twitter (evenals op talloze andere sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Snap) jaren van pronken met de regels. De tweets van de voormalige president waren een frequente bron van controverse, niet alleen omdat hij ze vaak gebruikte om politieke tegenstanders te pesten en personeelswisselingen aan te kondigen (voordat de betrokkenen het wisten), maar omdat hij ook een constante stroom van verkeerde informatie, racistische inhoud en geweld aanmoedigde.

  Na jaren van verontwaardiging van het publiek over hun weigering om hun eigen regels af te dwingen tegen de accounts van de toenmalige president, begonnen Twitter en Facebook langzaam op te treden, waarbij veel van zijn tweets als potentieel misleidend werden bestempeld – vooral rond COVID- 19 en de verkiezingsuitslag. Het kwam tot een hoogtepunt na de poging tot opstand op 6 januari, waarbij de voormalige president zijn volgelingen aanmoedigde om het Capitool te bestormen in een poging de vreedzame machtsoverdracht te stoppen.

  Trumps laatste rechtszaak beweert dat zelfs het labelen van zijn tweets als “misleidend” kwalificeert als een vorm van censuur – ook al mochten die duidelijk en opzettelijk valse tweets op de site blijven staan.

  De nieuwe rechtszaak citeert een wet die in mei in Florida is aangenomen en die zou voorkomen dat sociale-mediasites “bewust” politici deplatformeren (natuurlijk, met een maas in de wet van Disney-formaat ingebakken). De wet zou de verkiezingscommissie van de staat hebben toegestaan ​​om socialemediabedrijven $ 250.000 per dag te beboeten voor verwijderingen waarbij kandidaten voor openbare ambten betrokken waren. Het stelt inwoners ook in staat om de bedrijven aan te klagen als ze vinden dat ze “oneerlijk” zijn behandeld, wat vrijwel zeker juridisch vaag is. En ten slotte zou het vereisen dat sociale-mediabedrijven gedetailleerd aangeven hoe verboden worden besloten en hun beleid consequent handhaven.

  In juli vaardigde een federale rechter echter een voorlopig bevel uit waarin werd opgemerkt dat de wet mogelijk de vrijheid van meningsuiting van particuliere bedrijven schond. die hun eigen servicevoorwaarden en standaarden hebben voor het hosten van inhoud.

  Aangezien de wet van Florida niet van kracht is geworden – en de kans is groot dat dit ook nooit zal gebeuren – is het niet duidelijk hoe succesvol de strategie van Trump zal zijn.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]