More

  Ray-Ban-verhalen versus Snapchat-brillen: wie wil Facebook op hun gezicht? |

  Array

  Facebook heeft onlangs zijn eerste wearable geïntroduceerd: Ray-Ban Verhalen, slimme zonnebrillen met ingebouwde camera’s, microfoons en speakers. Als dat bekend in de oren klinkt, komt dat misschien omdat de bril behoorlijk lijkt op wat Snapchat de afgelopen vijf jaar met Spectacles heeft gedaan. Zelfs de naam, Ray-Ban Stories, voelt als een grote subtweet bij Snap. Maar ondanks zijn voorsprong moet Spectacles nog een grote hit worden voor het bedrijf. En met een prijskaartje van $ 300 en de naam van Facebook op de doos, kan Ray-Ban Stories ook moeilijk te verkopen blijken te zijn.

  Zowel Spectacles als Ray-Ban Stories vertegenwoordigen iets veel groters voor de socialemediabedrijven dat heeft hen gemaakt. Snapchat en Facebook hopen de toekomst van augmented reality te bepalen en wedden dat een zonnebril met camera hen daarbij zal helpen.

  Maar als je goed kijkt, hebben de bedrijven heel verschillende benaderingen gekozen. Terwijl Ray-Ban Stories vrij dicht bij gewone Wayfarers lijken, heeft Spectacles er nooit uitgezien als een typische zonnebril. Snapchat is ook ambitieuzer geweest over het integreren van zijn augmented reality-effecten in de bril. En het bedrijf begon onlangs te experimenteren met een nieuwe set specificaties die in staat zijn tot echte AR, hoewel ze niet te koop zijn.

  Niet-AR “slimme brillen” zijn nog steeds een nicheproduct, maar Ray- Ban Stories is misschien wel een van de beste iteraties tot nu toe. De frames maken het gemakkelijk om first-person foto’s en video’s te maken, en de ingebouwde luidsprekers klinken verrassend goed. Het belangrijkste is dat ze meer op een designerzonnebril lijken dan op een stukje technologie. Maar de reputatie van Facebook is moeilijk te negeren, vooral als je een camera draagt ​​die op je eigen gezicht is ontworpen.

  Maar als je enthousiast bent over de toekomst van augmented reality en wat er ooit mogelijk zou kunnen zijn , bieden zowel Ray-Ban Stories als Spectacles een intrigerende kijk op hoe twee van de grootste socialemediaplatforms eraan denken om daar te komen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]