More

  NOAA’s surfdrone heeft beelden vastgelegd in orkaan Sam |

  Array

  De National Oceanic and Atmospheric Administration heeft de eerste foto’s en video’s gedeeld die in een orkaan zijn gemaakt door een oppervlaktedrone. Het bureau plaatste de Saildrone Explorer SD 1045 op het pad van de categorie-vier orkaan Sam. De saildrone overwon golven en winden van 50 voet met snelheden van meer dan 120 mijl per uur om gegevens van de orkaan vast te leggen en een nieuw perspectief op dergelijke stormen te bieden.

  Het apparaat heeft een speciale “orkaanvleugel” om de intense wind te overleven. De SD 1045 is een van de vijf zeildrones die tijdens het orkaanseizoen in de Atlantische Oceaan zijn geweest. Ze registreren voortdurend gegevens om onderzoekers te helpen een dieper inzicht te krijgen in orkanen. De informatie kan helpen bij het verbeteren van stormvoorspellingen, wat hopelijk het verlies aan levens zal verminderen wanneer orkanen aan land komen.

  “Met behulp van gegevens verzameld door zeildrones, verwachten we de voorspellingsmodellen te verbeteren die snelle intensivering van orkanen voorspellen,” Greg Foltz, een wetenschapper bij NOAA, zei in een verklaring. “Snelle intensivering, wanneer de orkaanwinden binnen enkele uren sterker worden, vormt een ernstige bedreiging voor kustgemeenschappen. Nieuwe gegevens van zeildrones en andere onbemande systemen die NOAA gebruikt, zullen ons helpen de krachten die orkanen veroorzaken beter te voorspellen en gemeenschappen eerder te waarschuwen.”

  Sidenote: ik kan niet de enige zijn met een plotselinge drang om Twister weer te kijken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]