More

  GM’s Amerikaanse fabrieken zullen vijf jaar eerder dan gepland overschakelen op hernieuwbare energie |

  Array

  Eerder dit jaar kondigde GM plannen aan om tegen 2035 groen te worden met de voertuigen die het produceert en tegen 2030 met de manier waarop het ze produceert. Nu heeft het bedrijf aangekondigd dat het tegen 2025 ruim voor op schema zal liggen met betrekking tot het “hoe”-gedeelte, door 100 procent hernieuwbare energie te gebruiken in zijn Amerikaanse activiteiten – vijf jaar eerder dan gepland.

  Om het doel te bereiken, zei GM dat het de energie-efficiëntie zou verhogen en hernieuwbare energiebronnen voor zijn faciliteiten zou gebruiken. Het is ook van plan technologie te creëren om hernieuwbare energie op de middellange en lange termijn op te slaan en “microgrids te creëren die helpen bij het inzetten van hernieuwbare energie”.

  “We weten dat klimaatactie een prioriteit is en dat elk bedrijf zichzelf moet pushen om verder en sneller koolstofarm te worden”, zei Kristen Siemen, Chief Sustainability Officer van GM. “Dat is wat we doen door te streven naar 100 procent hernieuwbare energie vijf jaar eerder in de VS.”

  Het bevatte ook gedetailleerde plannen om samen te werken met een bedrijf genaamd PJM Interconnection om het energieverbruik te volgen op basis van de CO2-uitstoot van “Als de geleverde stroom voornamelijk uit fossiele brandstoffen bestaat, kan GM weloverwogen beslissingen nemen over het aanboren van opgeslagen hernieuwbare energie of het verminderen van de hoeveelheid stroom die wordt verbruikt”, aldus het bedrijf. 

  GM’s plannen om de vervuiling te verminderen zijn echter met de politieke wind meegegaan. Het was een van de vele autofabrikanten die het plan van de regering-Trump steunden om Californië en andere staten ervan weerhouden om hun eigen te bepalen vervuiling en emissievrije eisen. Dat zou fabrikanten in staat hebben gesteld het brandstofverbruik met slechts 1,5 procent per jaar te verhogen, ruim onder de eis van vijf procent van de vorige regering. GM trok zich terug uit de rechtszaak kort nadat Joe Biden tot president was gekozen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]