More

  FCC stelt nieuwe regels voor om oplichting met SIM-swapping te bestrijden |

  Array

  SIM-swaps zijn de laatste jaren in opkomst en aangezien de meeste online diensten tegenwoordig zijn gekoppeld aan de telefoonnummers van mensen, kan de techniek het leven van slachtoffers ruïneren. Nu probeert de Federal Communications Commission nieuwe regels te creëren die sim-swapping-zwendel en port-out-fraude zouden helpen voorkomen, beide technieken die zijn ontworpen om de telefoonnummers en identiteiten van mensen te kapen.

  De commissie zei dat ze talloze klachten heeft ontvangen van consumenten “die veel leed, ongemak en financiële schade hebben geleden” als gevolg van beide kapingsmethoden. SIM-swapping is een techniek waarbij een slechte acteur een draadloze provider overtuigt om de service van een slachtoffer over te dragen naar een telefoon die zij beheren. Wanneer een kwaadwillende de dienst en het nummer van het slachtoffer met succes overdraagt ​​aan een andere vervoerder, wordt dat port-out-fraude genoemd.

  Om het voor oplichters moeilijker te maken om controle te krijgen over de telefoonnummers van potentiële slachtoffers, wil de FCC wijzigingen aanbrengen de regels voor klanteigen netwerkinformatie (CPNI) en lokale nummerportabiliteit. Het wil met name van providers eisen dat ze veiligere methoden gebruiken om de identiteit van een persoon te verifiëren voordat ze ermee instemmen hun service over te zetten naar een nieuwe telefoon of naar een andere provider. De commissie stelt ook een regel voor die providers zou verplichten om klanten op de hoogte te stellen wanneer een SIM-switch of een port-out-verzoek op hun rekeningen wordt gedaan.

  Als onderdeel van het regelgevingsproces van de FCC kan het publiek nu commentaar geven op deze voorstellen. De commissie moet die voorstellen nog lezen en het publiek nog een kans bieden om hun stem te laten horen voordat ze kan beslissen of de bovengenoemde regels worden gewijzigd.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]