More

  Virgin Galactic mag weer vliegen na FAA-onderzoek |

  Array

  Virgin Galactic heeft toestemming gekregen om weer te vliegen door de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) na een anomalie op haar vorige vlucht, heeft de WSJ gemeld. Het bureau lanceerde een sonde naar de eerste bemande vlucht van het ruimtebedrijf nadat deze onder zijn goedgekeurde traject was gezakt.

  De FAA heeft vastgesteld dat het ruimteschip SpaceShip Two Unity, met oprichter Richard Branson en vijf anderen aan boord, gedurende een minuut en 41 seconden was afgeweken van het toegewezen luchtruim en niet de vereiste fout had gemeld. Het accepteerde echter het voorstel van Virgin Galactic om het beschermde luchtruim uit te breiden voor een breder scala aan mogelijke trajecten en om tijdens vluchten in realtime te communiceren met de luchtverkeersleiding.

  “De updates van ons luchtruim en onze realtime missie meldingsprotocollen zullen onze voorbereidingen versterken naarmate we dichter bij de commerciĆ«le lancering van onze ruimtevluchtervaring komen”, aldus Michael Colglazier, CEO van Virgin Galactic in een verklaring.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Volgens een rapport in de New Yorker zagen piloten een “rood licht”-waarschuwing aan het einde van de gemotoriseerde vlucht, wat aangaf dat het ruimtevaartuig buiten de instap-glijkegel was bewogen, waardoor het gevaar liep op een noodlanding. Virgin Galactic zei dat de afwijking te wijten was aan wind op grote hoogte en dat het vaartuig niet buiten de laterale grenzen van het beschermde luchtruim vloog. “Het schip heeft op geen enkel moment boven bevolkingscentra gereisd of een gevaar voor het publiek veroorzaakt”, zei een woordvoerder.

  Met weer een vluchtklaring in de hand, kan Virgin Galactic zijn volgende missie halverwege de maand uitvoeren. oktober, mogelijk met leden van de Italiaanse luchtmacht. Daarna zouden zowel het huidige SpaceShipTwo als het WhiteKnightTwo-gastvliegtuig vier maanden bezig zijn met het ontvangen van upgrades, zei het bedrijf eerder.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]