More

  Sony koopt remake en remaster studio Bluepoint Games |

  Array

  Sony heeft Bluepoint Games overgenomen, de studio in Austin die vooral bekend staat om het opnieuw maken van Demon’s Souls en Shadow of the Colossus. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Geruchten dat Sony Bluepoint zou kopen, begonnen zich online te verspreiden rond de tijd dat het bedrijf Returnal-ontwikkelaar Housemarque eind juni overnam. Sony heeft niet gezegd of Bluepoint zijn inspanningen zal blijven richten op het remasteren van eerdere titels of dat het zal werken aan een geheel nieuw IP-adres nu het deel uitmaakt van de PlayStation Studios-familie.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege je privacy voorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  “PlayStation heeft zo’n iconische gamecatalogus en voor ons was er niets beters dan enkele van de meesterwerken van gaming naar nieuwe spelers te brengen”, zegt Marco Thrush, de president van Bluepoint Games. “Door deel uit te maken van PlayStation Studios kan ons team de kwaliteitslat nog hoger leggen en nog meer impactvolle ervaringen voor de PlayStation-gemeenschap creëren.”

  Met de aankondiging van de deal van vandaag heeft Sony drie studio’s in afgelopen jaar. Dat aantal stijgt tot vier over meer dan twee jaar als je de aankoop van Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac Games in 2019 meetelt. Dat is een aanzienlijke verandering van tempo voor een bedrijf dat voorheen veel langzamer was om externe ontwikkelaars op te kopen om zijn first-party line-up te versterken. Maar dan is er het afgelopen jaar veel veranderd. Microsoft’s recente deal van $ 7,5 miljard om Bethesda-moederbedrijf ZeniMax Media te kopen, betekent dat veel langverwachte games zoals Starfield niet meer naar PlayStation komen. Sony heeft het soort talent van Bluepoint nodig om gelijke tred te houden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]