More

  Honda kondigt plannen aan om elektrische VTOL’s en telepresence-robots te bouwen |

  Array

  Honda bouwt veel meer dan auto’s en vrachtwagens – elektrische apparatuur, zonnecellen, industriële robotica, motoren op alternatieve brandstof en zelfs vliegtuigen maken allemaal deel uit van de productiecapaciteit van het bedrijf. Op donderdag kondigde Honda aan dat het werkt aan een verdere uitbreiding van zijn productieportfolio met externe telepresence-robots in Avatar-stijl en elektrische VTOL’s voor woon-werkverkeer tussen en binnen de stad. .

  Voor zijn eVTOL is Honda van plan om niet alleen gebruik te maken van de lithiumbatterijtechnologie die het heeft ontwikkeld voor zijn EV- en PHEV-voertuigen, maar ook van een hybride gasturbinemotor om het toekomstige vliegtuig voldoende bereik te geven om regionale intercity’s aan te kunnen. vluchten ook. Honda voorziet luchttaxi’s als een alomtegenwoordig onderdeel van het transportlandschap van morgen, naadloos geïntegreerd met zowel autonome grondvoertuigen als traditionele vliegtuigen (hoewel ze binnenkort ook door robots kunnen worden gevlogen). Het is duidelijk dat het programma zich nog erg in de vroege onderzoeksfase bevindt en dat waarschijnlijk zal blijven tot ten minste de tweede helft van dit decennium. Het bedrijf verwacht in de jaren 2030 prototype-eenheden beschikbaar te hebben voor testen en certificering en een volledige commerciële uitrol ergens rond 2040. 

  Honda zal veel concurrentie hebben als en wanneer het zijn eVTOL’s van de grond krijgt.

  In juni vloog het Slowaakse transportbedrijf Klein Vision van Nitra en naar de luchthaven van Bratislava in zijn inaugurele intercityvlucht – en reed daarna naar huis na het evenement. Maar het bouwen van een vloot vliegende taxi’s is niet eenvoudig – vraag het maar aan Bell-helikopters – en we zullen zeker meer bedrijven uit de sector zien verdwijnen voordat eVTOL’s gemeengoed worden. Carlo Allegri / reuters

  Honda-vertegenwoordigers bespraken woensdag ook de toekomstige robotica-aspiraties van het bedrijf tijdens een mediabriefing. Het bedrijf stelt zich een toekomst voor waarin mensen niet worden gehinderd door ruimte en tijd, waar telepresence-robots een visuele en tactiele scherpte hebben die wedijveren met die van mensen. In plaats van op een vliegtuig te springen om afgelegen fabrieksvloeren te inspecteren of productdemonstraties persoonlijk bij te wonen, kunnen de werknemers van morgen eenvoudigweg VR-headsets opzetten en in het lichaam van een on-site humanoïde robot stappen.

  Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zijn Avatar Robot – een nieuw verfijnde versie van de Asimo (hierboven) – in de jaren 2030 in de praktijk wil gebruiken en tegen het einde van het eerste kwartaal van 2024 technologische demonstratietests zal uitvoeren om om dat doel te bereiken.

  Die twee elementen zouden dan door Honda’s brandstofcel worden geleid om zowel elektriciteit op te wekken als de maanhabitats te voorzien van zuurstof om te ademen en waterstof voor raketbrandstof.

  Het bedrijf hoopt ook de meer wendbare Avatar-handen die het ontwikkelt te gebruiken als manipulatoren op een vloot van op afstand bestuurbare maanrovers die taken op het maanoppervlak zullen uitvoeren in plaats van astronauten te onderwerpen aan de vele gevaren van de maan. Honda is een samenwerking aangegaan met Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) en is in juni begonnen met gezamenlijk onderzoek naar beide systemen.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]