More

  Facebook blijft zijn eigen onderzoek bagatelliseren en wetgevers kopen het niet |

  Array

  Weer een andere Facebook-functionaris heeft zojuist urenlang door leden van het Congres op de vingers getikt over het beleid van het bedrijf en of het genoeg doet om enkele van zijn meest kwetsbare gebruikers te beschermen. En nogmaals, de Facebook-manager – vandaag was het Head of Safety Antigone Davis – leek haar best te doen om de moeilijkste vragen te ontwijken.

  Maar de laatste hoorzitting over de geestelijke gezondheid van tieners, die kwam als reactie op rapportage van The WSJ, was anders dan eerdere hoorzittingen. Dat komt omdat, dankzij een klokkenluider, leden van de Senaatscommissie voor Handel nu toegang hebben tot duizenden interne documenten die zijn geschreven door de eigen onderzoekers van het bedrijf.

  De documenten, waarvan sommige openbaar zijn gemaakt, schilderen een zeer ander beeld van Facebook en Instagram’s begrip van hoe hun diensten de mentale gezondheid van tieners beïnvloeden dan wat ze publiekelijk hebben geportretteerd. Die documenten zijn in handen van wetgevers, waardoor de bevindingen voor Facebook veel moeilijker te draaien zijn. De onthullingen hebben Facebook al gedwongen om het werk aan een Instagram Kids-app te “pauzeren”.

  “We hebben nu een diep inzicht in de meedogenloze campagne van Facebook om jonge gebruikers te werven en uit te buiten”, zei senator Richard Blumenthal aan het begin. van de hoorzitting.

  “Dit is geen bombshell-onderzoek”, herhaalde Davis tijdens de hoorzitting meerdere keren. Een dag eerder publiceerde Facebook zwaar geannoteerde versies van twee van de documenten, met aantekeningen die ook probeerden zijn eigen bevindingen weg te redeneren. Die documenten, die slechts twee van de “duizenden” waren waarvan Blumenthal zei dat hij er nu toegang toe heeft, gebruikten woorden als “bijziend” en “sensationaliserend” om te proberen bevindingen te minimaliseren, zoals het feit dat Instagram “lichaamsbeelden erger maakt voor 1 op de 3 tieners”. meiden.”

  De tactiek viel donderdag niet in goede aarde in de Senaat. “Dit onderzoek is een bom”, zei Blumenthal. “Het is krachtig, aangrijpend en meeslepend bewijs dat Facebook de schadelijke effecten van zijn site op kinderen kent, en dat het die feiten en bevindingen heeft verborgen.”

  Net als bij eerdere hoorzittingen waren er enkele cringy momenten. Op een gegeven moment vroeg Blumenthal om te weten of Facebook “zich zou toeleggen op het beëindigen van finsta” – een verwijzing naar de secundaire accounts die vaak door tieners worden gebruikt om anoniem te blijven. Dat dwong Davis om onhandig uit te leggen dat zogenaamde “finstas” geen officiële Instagram-functie zijn. Op een ander moment eiste senator Ted Cruz dat Davis uitlegde waarom ze niet persoonlijk op de hoorzitting verscheen (ze noemde de COVID-19-protocollen).

  Hier is de volledige uitwisseling.

  Orrin Hatch in 2018 (die werd bespot op basis van een clip die uit de context werd gehaald om te suggereren dat hij niet wist dat Facebook advertenties uitvoert), de langere clip wordt in dit geval niet echt minder ongemakkelijk voor senator Blumenthal. https://t.co/dn0LCmdiQ4— Will Oremus (@WillOremus) 30 september 2021

  Maar zelfs op die momenten was het moeilijk om het belang van deze problemen te negeren. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar kinderen en tieners zijn ongelooflijk belangrijk voor het bedrijf, dat consequent achter rivalen als TikTok en Snapchat staat voor die demografie. Zozeer zelfs dat een voormalige werknemer die aan Messenger Kids werkte onlangs zei dat “het verliezen van het tienerpubliek werd beschouwd als een ‘existentiële bedreiging'” voor Facebook.

  Erger voor Facebook, er komen zeer waarschijnlijk meer bombshells aan . De klokkenluider die de documenten aan The Journal en wetgevers heeft verstrekt, verschijnt zondagavond op 60 Minutes. En ze getuigt volgende week tijdens een aparte hoorzitting van de Commerce Committee. Dus hoewel Facebook-managers in staat zijn om vragen te ontwijken en erop te staan ​​dat de conclusies van hun onderzoekers verkeerd zijn gekarakteriseerd, zal het veel moeilijker zijn om iemand te weerleggen die nauw betrokken was bij dat werk.

  Sommige senatoren lieten doorschemeren dat dat wel zo zou zijn. op de volgende hoorzitting zullen er meer komen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]