More

  Blue Origin is een ‘giftige omgeving’, zeggen huidige en ex-werknemers |

  Array

  Een groep voormalige en huidige medewerkers van Blue Origin heeft het bedrijf ervan beschuldigd een ‘giftige omgeving’ te creëren. In een essay geschreven door voormalig hoofd communicatie met medewerkers Alexandra Abrams en 20 co-auteurs, beweert de groep dat sommige senior leiders bij Blue Origin “bekend staan ​​als consequent ongepast met vrouwen.”

  Het essay stelt dat één leidinggevende is meerdere keren gemeld bij Human Resources voor seksuele intimidatie. Een andere voormalige directeur gebruikte neerbuigende taal tegen vrouwen en informeerde op ongepaste wijze naar hun persoonlijke leven. De groep zegt dat die persoon een “nauwe persoonlijke relatie” had met de oprichter van Blue Origin, Jeff Bezos, en pas uit het bedrijf werd verwijderd nadat hij een vrouwelijke ondergeschikte had betast.

  “We ontdekten dat veel bedrijfsleiders ongenaakbaar waren en zich duidelijk toonden vooroordelen tegen vrouwen”, schreef de groep. “Zorgen met betrekking tot het vliegen met New Shepard werden consequent stopgezet en vrouwen werden vernederd omdat ze ze grootbrachten.” Het essay beschrijft verschillende voorbeelden van hoe mannen en vrouwen verschillend worden behandeld bij New Origin, zoals een man die een afscheidsfeestje krijgt nadat hij is ontslagen en een vrouwelijke leider die werd losgelaten en het bevel kreeg om het pand meteen te verlaten.

  “Het personeelsbestand dat zich toelegt op het vestigen van deze toekomst ‘voor iedereen’ is voornamelijk mannelijk en overwegend blank”, aldus de groep. “Honderd procent van de senior technische en programmaleiders zijn mannen.”

  Getty Images)Joe Raedle via Getty Images

  De groep vertelt over andere zorgen, zoals Blue Origin die veiligheids- en milieukwesties negeert. De auteurs zeggen bijvoorbeeld dat ondanks de missie van het bedrijf om “een betere wereld te bouwen”, geen van hen “Blue Origin concrete plannen heeft zien opzetten om CO2-neutraal te worden of zijn grote ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen.”

  Bovendien maakt het essay verwijzing naar de ergste ruimtewedloop uit de geschiedenis tussen Bezos, Elon Musk en Richard Branson. “Concurreren met andere miljardairs – en ‘vooruitgang boeken voor Jeff’ – leek voorrang te hebben op veiligheidsproblemen die het schema zouden hebben vertraagd”, beweerden de auteurs.

  De groep sloot het essay af door te zeggen dat Bezos en andere leiders van Blue Origin moeten ter verantwoording worden geroepen en leren hoe ze een bedrijf moeten leiden dat respectvol en verantwoordelijk is. “Onze ervaring is dat de cultuur van Blue Origin berust op een fundament dat de benarde toestand van onze planeet negeert, een oogje dichtknijpt voor seksisme, niet voldoende is afgestemd op veiligheidsproblemen en degenen die fouten willen corrigeren het zwijgen oplegt”, schreven ze. “Dat is niet de wereld die we hier op aarde zouden moeten creëren en zeker niet als onze springplank naar een betere.”

  Een woordvoerder van Blue Origin stuurde de volgende verklaring naar :

  Mevrouw . Abrams werd twee jaar geleden om reden ontslagen na herhaalde waarschuwingen voor problemen met federale exportcontroleregels. Blue Origin tolereert geen enkele vorm van discriminatie of intimidatie. We bieden medewerkers tal van mogelijkheden, waaronder een 24/7 anonieme hotline, en zullen alle nieuwe claims van wangedrag onmiddellijk onderzoeken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]