More

  Apple iPad (2021) review: alweer een bescheiden update |

  Array

  Apple zegt dat de standaard iPad de populairste tablet is. En waarom niet? In 2017 introduceerde het bedrijf zijn goedkoopste iPad ooit als een budgetoptie voor scholen of mensen die geen eersteklas specificaties nodig hebben. Dit apparaat heeft altijd hardware gebruikt die een paar jaar oud is, maar de chips van Apple zijn zo krachtig dat dit geen probleem is geweest. Nu, in de negende generatie, begint de vormfactor echter oud te worden; het is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de iPad Air die Apple in 2013 uitbracht. Maar nogmaals, wat maakt het uit voor deze prijs?

  Het is geen tablet bedoeld voor early adopters zoals ik. Het is voor degenen die een snelle, lichtgewicht tablet willen met een mooi scherm en tonnen apps, zonder al te veel geld uit te geven of te overwegen of een apparaat als de iPad Pro de toekomst van computergebruik is. Als zodanig zijn er slechts een paar basisvragen die ik met deze recensie wil beantwoorden. Als je een oude iPad hebt, wat is er dan nieuw en beter aan deze? En als je geen iPad hebt, is dit dan degene die je moet kopen?

  Apple

  iPad (2021)

  0SCOREN/ACritics – Nog niet gescoordN/AUsers – Nog niet gescoordN/AiPad (2021)

  Pluspunten

  Het is goedkoop! Veel betere camera aan de voorkant voor videogesprekken Meer opslagruimte dan vorig jaar Verbeterde prestaties Uitstekende levensduur van de batterij iPadOS 15 is een solide update

  Nadelen

  Oud ontwerp in vergelijking met andere iPads van Apple Scherm is niet de beste

  Wat is er nieuw< /h2>

  Laten we voor die evaluatie samenvatten wat er nieuw is aan de iPad van de negende generatie.

  Hij is een jaar nieuwer dan de A12, die de iPad van vorig jaar aandreef, en hij is sneller en efficiënter dan zijn voorganger. Het is natuurlijk langzamer dan de nieuwere chips die de iPad Air en de zojuist bijgewerkte iPad mini aandrijven, maar het levert nog steeds meer dan genoeg pk’s voor een tablet van $ 330.

  Galerij: iPad (2021) review foto’s | 11 Foto’s

  /11

  Galerij: iPad (2021) review foto’s | 11 Foto’s

  /11

  Ik heb geen merkbare vertragingen ondervonden, of ik nu aan het multitasken was tussen Slack, deze recensie schreef in Google Docs, met verschillende tabbladen in Safari goochelde of Apple Arcade-games speelde. Omdat deze iPad minder RAM heeft dan de iPad Pro die ik als mijn dagelijkse stuurprogramma gebruik, merkte ik dat apps hun inhoud vaker moesten verversen als ik zwaar aan het multitasken was. Maar alles was snel geladen en ik was binnen de kortste keren weer op weg.

  Voor de meeste mensen ‘standaard iPad’-gebruiksgevallen – surfen op internet, foto’s bewerken, games spelen, films kijken, berichten verzenden , tekenen of aantekeningen maken met de Apple Pencil, e-mails schrijven of aan documenten werken met de Smart Keyboard-folio – de A13 Bionic is meer dan krachtig genoeg. In onze recensie van de iPad van vorig jaar ontdekten we dat het apparaat gemakkelijk 4K-video kan transcoderen en exporteren naar 1080p-clips.

  De A13 zal alleen helpen als je het soort persoon bent dat graag zijn hardware pusht.

  Een ander nieuw ding aan de 2021 iPad is dat je dubbel zoveel opslagruimte krijgt voor hetzelfde geld. Dat betekent dat de iPad van $ 329 dit jaar 64 GB opslagruimte heeft, terwijl de $ 479 wordt geleverd met een gezonde 256 GB. Zoals gewoonlijk kunt u ook LTE-connectiviteit aan deze apparaten toevoegen voor een extra $ 130. (Ik heb het 256 GB-model met LTE beoordeeld, dat $ 609 kost.) Deze verandering is gemakkelijk te evalueren: meer opslagruimte is beter, en het was hard nodig, vooral op het basismodel. 64 GB zou voor de meeste mensen genoeg moeten zijn, maar als je de iPad wilt volladen met games en veel films en foto’s wilt opslaan op lokale opslag, kies dan voor het 256 GB-model.

  Nathan Ingraham /

  Het scherm van de iPad is in wezen ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande twee modellen. Het is een 10,2-inch touchscreen met een resolutie van 2160 bij 1620 pixels. Er is echter één verandering aan het scherm: het heeft voor het eerst de True Tone-technologie van Apple, die de kleurtemperatuur automatisch aanpast op basis van het omgevingslicht in de kamer om je heen.

  Het is echter lang niet zo goed als de schermen op de andere iPads die Apple verkoopt. Ik ben gewend aan mijn iPad Pro-scherm, dat rechtstreeks op het glas aan de voorkant is gelamineerd en een verversingssnelheid van 120 Hz heeft met ondersteuning voor het brede P3-kleurengamma. Maar nadat ik gewoon ging zitten en de nieuwe iPad had gebruikt, dacht ik meestal niet aan deze dingen. Voor een apparaat van $ 330 is het perfect bruikbaar; aangenaam, zelfs. Ik heb de “luchtspleet” op de nieuwe iPad opgemerkt die ontstaat doordat het scherm niet aan het glas is bevestigd, maar ik kan dat accepteren als een kostenbesparende maatregel.

  Ten slotte heeft Apple een nieuw front aangebracht -gerichte camera op de nieuwe iPad. In een enigszins verrassende zet is het dezelfde die wordt gebruikt op de iPad Pro (minus alle dieptesensoren en extra hardware die nodig is voor Face ID). Het is ook identiek aan die in de nieuwe iPad mini. Het is een 12-megapixel-shooter met een extreem breed gezichtsveld. Die groothoek maakt een functie mogelijk die Apple ‘Center Stage’ noemt. Wanneer u een FaceTime-gesprek voert, snijdt de camera automatisch om u heen in plaats van het volledige gezichtsveld van 122 graden weer te geven. Maar aangezien de camera al die ruimte heeft om mee te werken, kan hij je volgen terwijl je door het frame beweegt. Het is een interessante functie, hoewel ik meestal stil zit tijdens videogesprekken.

  De 1,2-megapixel FaceTime-camera op oudere iPads voldoet gewoon niet op dit huidige moment, waar we allemaal constant aan het videobellen zijn.

  Wat is oud

  Nathan Ingraham /

  Alle andere zaken aan de nieuwe iPad blijven ongewijzigd. Het heeft hetzelfde formaat en gewicht als de laatste twee modellen en heeft hetzelfde schermformaat. Het heeft dezelfde grote randen, 8-megapixel camera aan de achterkant, Lightning-poort voor opladen (niet USB-C) en een home-knop met Touch ID ingebouwd. Het werkt met de eerste generatie Apple Pencil (apart verkrijgbaar voor $ 99), die Apple biedt sinds eind 2015, plus het Smart Keyboard-folio ($ 159) dat Apple in 2017 voor de 10,5-inch iPad Pro heeft gebouwd. Er zijn nog steeds twee luidsprekers aan de onderkant als je hem in portretstand houdt, wat betekent dat audio komt nog steeds op je af vanaf een niet-gecentreerde plek wanneer je een video bekijkt. Maar er is een koptelefoonaansluiting!

  Dit betekent dat dit niet het meest opwindende apparaat is voor iemand zoals ik, maar verder heeft Apple veel voordelen om dingen ongewijzigd te laten.

  Ik kreeg iets minder dan dat toen ik de iPad en het toetsenbord voor een hele dag werk gebruikte, maar de iPad overtrof die schatting ver toen ik video’s aan het kijken was. Ik kwam dichter bij 14 uur voordat de batterij het eindelijk schopte. Natuurlijk zul je genieten van minder runtime bij intensievere taken zoals gamen.

  Leven met iPadOS 15

  dims? image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.comNathan Ingraham /

  Ondanks het ho-hum design, voelde de gebruikerservaring fris aan, grotendeels dankzij iPadOS 15. Ik heb de bijgewerkte software in bèta gebruikt sinds de zomer, en ik ben blij te kunnen zeggen dat de definitieve release solide is. Apple loste de grootste problemen op die ik had met iPadOS 15 (enkele onlogische ontwerpwijzigingen in Safari), en veel van de veranderingen maken de iPad-ervaring aanzienlijk beter.

  Quick Notes is een geweldige functie voor Apple Pencil-gebruikers en maakt de iPad een veel beter apparaat voor het maken van aantekeningen. Het is natuurlijk handig om snel een nieuwe ruimte te kunnen oproepen om in te krabbelen, maar het feit dat Notes herkent wanneer je op een website of een specifieke locatie op de kaart bent en je deze in de notitie kunt opslaan, is bijzonder handig.

  Nu Safari een traditionele tabbladweergave heeft hersteld in plaats van de krappe compacte weergave van iPadOS 15-bèta’s, kan ik enkele van de andere wijzigingen dit jaar aan de browser waarderen.

  En het is ook handig om links te kunnen vinden die met mij zijn gedeeld via de Berichten-app.

  De verscheidenheid aan nieuwe multitasking-gebaren was even wennen, maar ze maken het gemakkelijker om verschillende ruimtes in te stellen met de juiste combinatie van apps voor wat u probeert te doen. Het 10,2-inch scherm van de iPad is bijna te klein om veel te doen in multitasking-modus, maar het is nog steeds handig om een ​​aantal van mijn meest gebruikte apps weg te vegen in Slide Over. En de nieuwe “plank” die verschijnt wanneer je een app start om je andere ruimtes te laten zien waarin de app wordt uitgevoerd, is een andere slimme toevoeging die ik veel gebruik.

  Nathan Ingraham /

  Bij andere nieuwe wijzigingen duurt het langer voordat ik het heb ingesteld zoals ik zou willen. De functie voor het overzicht van meldingen, waarmee je een tijd kunt instellen waarop meldingen van specifieke apps moeten worden afgeleverd, is in theorie een slim idee. Maar ik ben er nog niet achter welke apps ik naar de samenvatting wil degraderen en welke ik liever meteen laat zien.

  Het is extreem flexibel, maar ik heb nog niet ontdekt hoe ik er het beste van kan maken.

  Afgezien van de leercurve is iPadOS 15 een solide release, en het werkt goed op de nieuwe iPad. Als je deze tablet nu koopt, zou hij de komende jaren soortgelijke updates moeten ontvangen, wat een grote bijdrage zal leveren om hem fris te houden, ook al was het nooit een hypermodern apparaat.

  < h2>Wrap-up

  p> </p>
<p>Maar het was een geweldig apparaat” />In staat zijn om snel het toetsenbord terug te klappen en de iPad met twee handen te gebruiken en vervolgens over te schakelen naar typen wanneer ik een e-mail wilde sturen of een bericht wilde beantwoorden, werd een vrij gebruikelijke workflow op de bank. </p>
<p>Al met al, Ik zou zo ongeveer alles kunnen doen met mijn iPad Pro op de nieuwe iPad. Er zijn hier een paar kleine veranderingen en compromissen – maar voor de consumenten waarop Apple zich richt, zijn die dingen misschien onbespreekbaar. De iPad blijft een zeer goede tablet voor een eerlijke prijs. Als je iets moderners wilt, neem ik het je niet kwalijk, en zou ik je in plaats daarvan wijzen op de iPad Air, die een goede plek heeft qua prestaties, functies en prijs.</p>
<p>Als je een iPad hebt gekocht in de afgelopen twee jaar is het niet nodig om te upgraden – maar mensen met een iPad ouder dan de herfst van 2019 zullen hier enkele belangrijke verbeteringen vinden. Als je er nog nooit een hebt gekocht, biedt de nieuwe iPad een verrassend diepe ervaring, ondanks het verouderde ontwerp.</p>
<p>.</p>
<div class=- Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]