More

  Amazon schikt met werknemers die naar verluidt zijn ontslagen vanwege kritiek op de arbeidsomstandigheden |

  Array

  Amazon zou vorig jaar zijn beslissing om Emily Cunningham en Maren Costa te laten gaan voor de rechtbank verdedigen. De voormalige Amazon-medewerkers waren uitgesproken critici van het bedrijf en beiden werden, zo had de National Labour Relations Board (NLRB) eerder besloten, illegaal ontslagen. De e-commercegigant hoefde zich echter niet te verdedigen, omdat het kort voordat de hoorzitting kon plaatsvinden een schikking had getroffen met de betrokken partijen.

  Cunningham en Costa, die werkten aan user experience design, openlijk bekritiseerde Amazon’s klimaatbeleid en werkplekpraktijken. Ze hebben eerder het klimaatbeleid van het bedrijf bekritiseerd in een video die nationale aandacht kreeg. En voordat ze in april 2020 werden losgelaten, twitterden ze allebei dat ze donaties tot $ 500 zouden verdubbelen om hun collega’s van magazijnmedewerkers te ondersteunen. Cunningham zei dat het “gebrek aan veilige en hygi├źnische arbeidsomstandigheden” de arbeiders en het publiek in gevaar brengt, terwijl Costa tweette dat de arbeiders “worstelen om consistente, voldoende bescherming en procedures te krijgen” van hun werkgever.

  Amazon zei toen het nieuws bekend werd dat ze waren vrijgelaten wegens het schenden van het interne beleid, namelijk voor het bespreken van het bedrijf zonder voorafgaande goedkeuring, en niet voor het specifiek uitspreken over arbeidsomstandigheden. De NLRB onderzocht beschuldigingen dat Amazon wraak nam op zijn werknemers voor het organiseren van of deelname aan protesten, en stelde vast dat Cunningham en Costa illegaal waren ontslagen.

  Volgens The Washington Post moet de schikking nog worden goedgekeurd door de regionale directeur van het NLRB in Seattle, hoewel Cunningham en Costa de schikking al als een overwinning beschouwen. In een gezamenlijke verklaring zeiden ze dat de ontwikkeling een “winst is voor de bescherming van de rechten van werknemers” en dat Amazon hen gederfde lonen zal moeten betalen. De hele verklaring luidt:

  “We zijn verheugd aan te kondigen dat we een overeenkomst hebben bereikt om de aanklacht tegen Amazon te regelen bij de National Labour Relations Board (NLRB), waarin wordt beweerd dat het bedrijf ons illegaal heeft ontslagen omdat we ons hadden uitgelaten over de omstandigheden van magazijnmedewerkers tijdens COVID. Dit is een overwinning voor de bescherming van de rechten van werknemers en toont aan dat we gelijk hadden om op te komen voor elkaar, voor gerechtigheid en voor onze wereld. Amazon zal ons onze verloren lonen moeten betalen en een post bericht aan al zijn technische en magazijnmedewerkers in het hele land dat Amazon werknemers niet kan ontslaan voor het organiseren en uitoefenen van hun rechten.

  Het is ons ook niet ontgaan dat we twee vrouwen zijn die het doelwit waren van ontslag. racisme en seksisme vormen de kern van zowel de klimaatcrisis als de pandemie. 

  Technische werknemers die samen opstaan, hebben een enorme macht om de grootste bedrijven ter wereld in beweging te krijgen. Alles waar we van houden, wordt bedreigd door klimaatchaos. Werknemers in elk bedrijf moeten opstaan voor elkaar en de wereld, samen. Dit is het moment om ons beste, dapperste zelf te zijn. Dit kunnen we alleen samen doen. We hopen dat je met ons meedoet.”

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]