More

  YouTube verbiedt alle inhoud met verkeerde informatie over vaccins |

  Array

  YouTube heeft alle video’s verboden die verkeerde informatie bevatten over vaccins die momenteel worden toegediend en die zijn goedgekeurd door de lokale gezondheidsautoriteiten of de Wereldgezondheidsorganisatie. De maatregel is een uitbreiding van een beleid met betrekking tot COVID-19-vaccins.

  De dienst zegt dat gebruikers bijvoorbeeld geen video’s mogen plaatsen waarin ze beweren dat vaccins chronische bijwerkingen veroorzaken (anders dan zeldzame bijwerkingen die gezondheidsautoriteiten hebben erkend); inhoud die beweert dat vaccins de overdracht of samentrekking van ziekten niet verminderen; of video’s met onnauwkeurigheden over vacciningrediënten.

  Er zijn enkele uitzonderingen. YouTube “zal inhoud over vaccinbeleid, nieuwe vaccinproeven en historische successen of mislukkingen van vaccins blijven toestaan.” Gebruikers kunnen ook wetenschappelijke discussies over vaccins en persoonlijke getuigenissen over hun ervaringen delen, zolang ze geen geschiedenis hebben van het promoten van verkeerde informatie over vaccins en hun video voldoet aan de andere regels van YouTube. Het plaatsen van video’s die “desinformatie veroordelen, betwisten of bekritiseren” die het beleid van YouTube schendt, zou ook goed moeten zijn.

  YouTube vertelde de Washington Post dat het kanalen verwijdert die zijn gelinkt aan prominente voorstanders van antivaccinatie, waaronder Joseph Mercola en Robert F. Kennedy Jr. De reden waarom het niet eerder is overgegaan tot een verbod op alle antivaccinatie-inhoud, is omdat het zich richtte op verkeerde informatie over COVID-19-vaccins.

  “Het ontwikkelen van robuust beleid kost tijd”, vice-president van YouTube van wereldwijd vertrouwen en veiligheid vertelde Matt Halprin aan de publicatie. “We wilden een beleid lanceren dat alomvattend, consistent afdwingbaar is en de uitdaging adequaat aanpakt.”

  YouTube, evenals Facebook en Twitter, verbood de verkeerde informatie over COVID-19 in de begindagen van de pandemie in het voorjaar van 2020. YouTube heeft meer dan 130.000 video’s verwijderd die de regels overtraden over COVID-19-vaccins, die het afgelopen oktober aankondigde, en in totaal meer dan een miljoen video’s met verkeerde informatie over het coronavirus.

  Ondertussen, Facebook werkt sinds ten minste 2019 aan het verminderen van de verspreiding van inhoud tegen vaccins. In februari verbood het formeel verkeerde informatie over vaccins.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]