More

  Lucid zal eind oktober beginnen met de levering van zijn Air luxe EV |

  Array

  Na ongeveer vijf jaar werk is de Lucid Air eindelijk dicht bij de garages van klanten. Lucid Motors zei dat het is begonnen met de productie van de luxe EV en verwacht eind oktober de eerste Dream Edition-modellen te leveren. Er zullen slechts 520 Dream-eenheden zijn (handig een match voor het geschatte bereik van 520 mijl van de auto). Lucid zal echter geen kwaad doen voor vroege klanten. Zelfs als slechts enkele van de 13.000 reserveringshouders een aankoop doen, is dat een aanzienlijk volume voor een luxe auto van een relatief nieuw merk.

  Dat aantal zou kunnen stijgen. De jonge automaker plant een snelle uitbreiding die ongeveer 65 acres (2,85 miljoen vierkante voet) zal toevoegen aan zijn Casa Grande, Arizona-fabriek. Het kan ook de extra output nodig hebben. Lucid is van plan om zijn eerste SUV, de Gravity, in 2023 in massaproductie te brengen, en er is de laatste tijd veel vraag naar elektrische SUV’s.

  De Air begint bij $ 77.400. Naast het potentieel dat Tesla kan verslaan, belooft het zeldzame voordelen zoals Dolby Atmos-audio, zeer snel opladen (20 minuten voor 300 mijl) en een 34-inch cockpitscherm.

  Er is geen garantie dat Lucid zal slagen wanneer ze concurreren met Tesla, Rivian en snel elektriserende gevestigde automerken. Hoewel zijn strategie bekend is bij Tesla-fans (de eerste echt grootschalige EV was ook een luxe sedan), betreedt Lucid een veel meer gevestigde markt met concurrenten die over voldoende middelen en naamsbekendheid beschikken. Dat gezegd hebbende, is het een opmerkelijke prestatie om de productie te halen. EV-startups zoals Faraday Future en Lordstown Motors hebben nog steeds moeite om dat punt te bereiken, waardoor Lucid een aanzienlijke voorsprong heeft op enkele van zijn belangrijkste rivalen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]