More

  Google Maps gaat wereldwijd het volgen van bosbranden uitrollen |

  Array

  Google heeft een natuurbrandlaag voor Maps geïntroduceerd, waarmee gebruikers over de hele wereld meerdere branden tegelijk in de gaten kunnen houden. De techgigant zegt dat deze nieuwe functie voortbouwt op de wildfire-grenskaart die vorig jaar in de VS is uitgerold en bedoeld is om mensen te helpen ‘snelle, geïnformeerde beslissingen te nemen in tijden van nood’. Als de laag is ingeschakeld, kunnen gebruikers de bosbranden op hun locatie zien woeden. Als u op een van hen tikt, verschijnen links naar noodwebsites, hulplijnnummers en evacuatiedetails die door de lokale overheid worden verstrekt.

  Indien beschikbaar, toont de tool ook details over de brand, inclusief de beheersing ervan, het aantal hectaren dat al is verbrand en het tijdstip waarop de informatie voor het laatst is gemeld. De natuurbrandlaag zal deze week wereldwijd worden uitgerold naar Android-apparaten en in oktober naar iOS-apparaten en pc’s. Hoewel het de meeste grote branden zal weergeven – het soort dat evacuaties vereist – over de hele wereld, zal het de mogelijkheid hebben om kleinere incidenten in de VS weer te geven, dankzij gegevens van het National Interagency Fire Center. Google is van plan om dat detailniveau op meer locaties aan te bieden, te beginnen met Australië in de komende maanden.

  GoogleGoogle

  Bovendien breidt Google de beschikbare informatie uit via zijn Tree Canopy-tool. Op dit moment kan het alleen gegevens leveren voor 15 steden in de VS, maar in 2022 kan het informatie tonen voor 100 steden over de hele wereld. Google’s Tree Canopy Insights combineert AI-mogelijkheden met luchtgegevens om de delen van een stad met het grootste risico op snel stijgende temperaturen. Het kan lokale overheden helpen erachter te komen waar ze bomen moeten planten en waar ze zich moeten concentreren op elk project dat ze nodig hebben om de klimaatverandering te bestrijden. De autoriteiten van Los Angeles gebruiken de tool bijvoorbeeld al om de bomen in de stad tegen 2028 met 50 procent te vergroten. Hoewel Google niet heeft gezegd welke steden volgend jaar toegang krijgen tot de tool, zei Guadalajara, Londen, Sydney en Toronto staan ​​in de lijst.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]