More

  Fitbit Charge 5 review: nieuwe look, dezelfde trucs |

  Array

  Fitbit ging terug naar de basis met Charge 4 van vorig jaar en herstelde een fitnesstracker met ingebouwde GPS in zijn assortiment na vele jaren dat gat ongevuld te hebben gelaten. Met de introductie van de Charge 5 van $ 180 dit jaar probeert het bedrijf zijn meest capabele band te moderniseren. Hij is dunner, lichter en minder omvangrijk dan de Charge 4 en heeft nu een aantal functies die eerder waren voorbehouden aan Fitbit’s volwaardige smartwatches, de Versa en Sense.

  Dat vertaalt zich in een prijsverhoging van $30, en daar bovenop daarvan hoopt Fitbit dat je elke maand $ 10 betaalt om toegang te krijgen tot je historische gezondheidsgegevens (en meer) via Fitbit Premium. De Charge 5 voelt zeker meer gepolijst aan dan de Charge 4, maar degenen die de voorkeur geven aan bands boven smartwatches zullen merken dat de meeste kernfuncties hetzelfde blijven – en je zult moeten beslissen of de voordelen van Premium echt de moeite waard zijn om voor te betalen.

  Fitbit

  Charge 5

  82SCORE82Kritieken – Nog niet gescoordN/AUsers – Nog niet gescoordN/A

  Pros

  Kleurentouchscreen met optionele altijd-aan-modus Comfortabeler ontwerp EDA-sensoren op het apparaat voor stressmonitoring Ingebouwde GPSFitbit Pay Batterijlevensduur van meerdere dagen

  Nadelen

  $30 meer dan de Charge 4 Kan het afspelen van muziek niet regelen vanaf het scherm Beperkte apps op het apparaat Niet compatibel met Apple Health of Google Fit< h2>Ontwerp

  Ik was verrast hoeveel verschil er werd gemaakt door Fitbit die het ontwerp van de Charge 5 bijwerkte.

  Het voelt minder omvangrijk aan om de pols en de afgeronde randen zorgen ervoor dat het apparaat niet zo veel uitsteekt. Als je de band strak draagt, zit de Charge 5 meer vlak tegen de pols dan de Charge 4, dus hij is minder opdringerig en comfortabeler. De band is ook beter: de Charge 5 wordt geleverd met een zacht aanvoelende band die bijna lijkt op de sportbandjes van de Apple Watch.

  Galerij: Fitbit Charge 5 review foto’s | 7 Foto’s

  /7

  Galerij: Fitbit Charge 5 review foto’s | 7 foto’s

  /7

  Het scherm is ook bijgewerkt: het is een 1,04-inch AMOLED-kleurenaanraakscherm dat wordt geactiveerd wanneer je je pols optilt. Het is beter dan het OLED-scherm in grijstinten op de Charge 4 en het brengt de Charge 5 meer in lijn met de smartwatches van Fitbit.

  Het heeft ook een nieuwe always-on-functie, die je kunt activeren in de instellingen. Het wordt ‘s nachts automatisch uitgeschakeld als u de slaapmodus hebt ingeschakeld, maar verder houdt het de klok en de wijzerplaat de hele dag aan, zij het een beetje gedimd. Dit is duidelijk van invloed op de levensduur van de batterij en Fitbit maakt dat duidelijk.

  Maar met de toevoeging van een touchscreen heeft Fitbit alle fysieke knoppen van de Charge 5 verwijderd.

  Hoewel ik geen problemen had met het gebruik van het touchscreen, was het een beetje raar om geen knop te hebben om op terug te vallen omdat ik gewend was aan de inductieve zijknop op de Charge 4.

  Nieuw (en oude) functies

  Fitbit heeft een paar geavanceerde functies van zijn Sense-smartwatch naar de Charge 5 doorgesluisd, namelijk ECG-metingen en EDA-monitoring. De eerste komt “binnenkort”, dus ik kon het niet testen, maar de laatste is vergelijkbaar met de EDA-tool op Fitbit’s smartwatch. In plaats van het scherm van het apparaat met je handpalm te bedekken zoals je zou doen op de Sense, heeft de Charge 5 twee lange sensoren aan de zijkanten die je samenknijpt en vasthoudt wanneer je een EDA-scan wilt maken.

  In het begin, Ik wist niet dat je de duur van elke scan kon veranderen, dus zat ik drie hele minuten in halfgefrustreerde stilte (marteling, ik weet het). De EDA-sensor zoekt naar veranderingen in uw huid die mogelijk verband houden met stress en geeft aan het einde van de scan aan hoeveel verschillen hij heeft vastgelegd. De Charge 5 meldde 18 incidenten in mijn eerste sessie, wat waarschijnlijk een weerspiegeling was van mijn toenemende frustratie over de tool zoals ik hem gebruikte.

  dims?image_uri= https%3A%2F%2Fs.yimg.comValentina Palladino /

  Het scherm van het apparaat telt de resterende scantijd af, maar er wordt verder niets weergegeven.

  Fitbit heeft nog steeds meditatie-oefeningen beschikbaar in zijn app (de meeste beschikbaar via Premium, met slechts een paar gratis), maar ik wou dat Fitbit dat aspect in zijn EDA-tool op de Charge 5 had opgenomen. Ik voelde me nooit significant rustiger na een scan – tijdens mijn drukke dag pauzeren om mijn fitnesstracker me te laten vertellen dat ik misschien gestrest ben, zonder enige hulp, maakte me meer geïrriteerd dan minder.

  Anders is de Charge 5 vrijwel hetzelfde als de Charge 4, hoewel alle functies er dankzij het kleurenscherm een ​​beetje glanzender uitzien. De GPS was misschien wel het belangrijkste aan de Charge 4 en hij blijft solide op de Charge 5. De ingebouwde sensor pakte mijn locatie binnen enkele seconden nadat ik een run had gestart en mijn route werd nauwkeurig in kaart gebracht in de Fitbit-app nadat ik gesynchroniseerd had .

  Maar Fitbit heeft niet meer op muziek gerichte functies toegevoegd. In feite heeft het er zelfs een paar verwijderd, wat jammer is. De Charge 4 had geen opslag aan boord en alleen Spotify Premium-abonnees konden het afspelen vanaf het scherm bedienen. Volgens Fitbit toonden de gegevens aan dat klanten de muziekbediening niet veel gebruikten, dus hebben ze ook de Spotify-optie verwijderd. Hoewel ik de logica begrijp, was ik elke keer dat ik met de Charge 5 rende teleurgesteld – ik draaide me naar mijn pols om een ​​nummer over te slaan en realiseerde me meteen dat ik mijn telefoon uit mijn heuptasje moest halen.

  Positief is dat Fitbit solide alarm- en timer-apps heeft toegevoegd aan de Charge 5.

  Ik vind het heerlijk om dagelijkse wekkers in te stellen, zodat ik nooit vergeet medicijnen in te nemen, en uiteindelijk stel ik elke dag een of twee timers in om de was bij te houden, voedsel te koken en dergelijke.

  Wat je krijgt with Premium

  Fitbit heeft de afgelopen jaren langzaam Premium, de gezondheids- en fitnessservice van $ 10 per maand, in al zijn apparaten geïntegreerd. Wat dat betekent voor de Charge 5 is dat er een aantal geavanceerde statistieken achter die betaalmuur zitten, samen met zaken als wellnessrapporten, begeleide trainingen, meditaties, receptinspiratie en meer.

  Mijn grootste probleem ligt bij de ommuurde gezondheidsstatistieken. Het betekent in wezen dat Fitbit-gebruikers alleen de gegevens kunnen krijgen die nodig zijn om hun slaap- en bewegingsspel te verbeteren als ze ervoor betalen. Je realiseert je misschien pas tot hoeveel van je gegevens je geen toegang hebt nadat je de Charge 5 ook maanden hebt gebruikt, wat jammer is (je krijgt zes maanden Fitbit Premium als je een nieuwe Charge 5 koopt, dus jij krijgt u een voorproefje).

  Premium geeft u bijvoorbeeld toegang tot gezondheidstrends van 30 en 90 dagen op basis van uw geregistreerde gegevens, plus ‘geavanceerde’ gezondheidsinzichten met betrekking tot uw hart, activiteit, slaap en meer. En de welzijnsrapporten van Fitbit, die uw geregistreerde informatie verzamelen over hartslag, stappen, gewicht, water- en voedselinname, lichaamsbeweging, slaap en meer die u gemakkelijk aan uw arts kunt geven, zijn alleen beschikbaar voor abonnees.

  Image Credit: Valentina Palladino /

  Een nieuwe functie die alleen beschikbaar is voor Premium-abonnees is wat Fitbit een Daily Readiness Score noemt.

  Dit klinkt vergelijkbaar met Garmin’s Body Battery-score (die overigens niets extra kost).

  Ik kon dit echter niet testen omdat het “binnenkort komt”, net als de ECG-app Ik noemde eerder. Fitbit heeft zijn nieuwe producten jarenlang gehyped met functies die binnenkort beschikbaar komen, en het duurt tenminste een eeuwigheid voordat er een paar aankomen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar ik zou niet aanraden om een ​​Fitbit-apparaat te kopen voor functies die nog moeten worden uitgebracht – het kan maanden duren voordat ze daadwerkelijk arriveren.

  Dit is geen Fitbit Premium review – Ik heb niet genoeg gegevens verzameld met de Charge 5 om het meeste uit de service te halen, en dat kan alleen worden gedaan door er minstens een paar weken tot een paar maanden mee door te brengen. Maar ik zal zeggen dat Premium echt niet voor iemand zoals ik is die al een fitnesssysteem heeft en al (meestal) zo gezond mogelijk probeert te eten. Maar het kan nuttig zijn voor degenen die net zijn begonnen met hun fitnessreis, of dat nu betekent dat ze proberen af ​​te vallen, regelmatiger te sporten of beter te eten. Premium’s videoworkouts en receptinspiraties zijn niet bijzonder speciaal (ik garandeer je dat je soortgelijke receptvideo’s van één minuut op Instagram hebt gezien), maar als je ze allemaal op één plek hebt, moedig je aan om ze dagelijks te gebruiken.

  Dat kan zich vertalen in vele delen van iemands gezondheidsreis – Fitbit’s Premium-service neemt een groot deel van het giswerk weg dat een gezonder leven onhandig kan maken.

  Levensduur van de batterij

  Fitbit belooft tot zeven dagen van het leven op de Charge 5, maar die schatting daalt tot twee dagen wanneer je het scherm in de altijd-aan-modus hebt. Gelukkig waren de schattingen van Fitbit grotendeels correct – ik kreeg ongeveer twee en een halve dag met de always-on-modus ingeschakeld en vijf met uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat hoe vaak u de ingebouwde GPS gebruikt, ook van invloed is op de levensduur van de batterij. Tijdens mijn tijd met het apparaat gebruikte ik de GPS bijna om de dag gedurende 45 minuten tot een uur tijdens mijn hardloopsessies.

  De concurrentie

  Het is moeilijk om de Fitbit Charge 5 te vergelijken met andere fitnesstrackers omdat er niet veel zijn voor de prijs van $ 180. De meeste eenvoudige trackers in bandstijl zijn betaalbaarder, zoals de $ 80 Garmin Vivofit 4 of de $ 130 Vivosmart 4, terwijl smartwatches zoals de $ 200 Garmin Forerunner 55 het hogere segment domineren. Misschien wel het meest vergelijkbare apparaat daarvan is de Vivosmart 4, die een dunner ontwerp heeft maar een minder opwindend OLED-scherm in grijstinten. Het heeft ook alleen aangesloten GPS, niet aan boord, maar het heeft wel functies zoals de hele dag activiteitsmonitoring, workout-tracking, VO2 max-metingen, Body Battery-scores, slaap- en bloedzuurstoftracking en meer.

  Natuurlijk, de laatste is dunner en meer gericht op degenen die een armband-achtige wearable willen, maar het is betaalbaarder en heeft een kleurenscherm (dat binnenkort de altijd-aan-modus zal ondersteunen), activiteit- en slaapregistratie, smartphone-waarschuwingen en meer. Wat het niet heeft, is GPS aan boord en Fitbit Pay.

  Wrap-up

  Als je het hebt over $ 180 voor de Charge 5, is het verleidelijk om te zeggen: smartwatch in plaats daarvan.” Je zou een capabele Garmin-smartwatch kunnen krijgen voor slechts $ 20 meer, of zelfs een Apple Watch Series 3 (hoewel ik de laatste niet zou aanbevelen). Maar een van de redenen waarom velen de Charge 5 zullen overwegen, is de bandstijl – sommige mensen geven daar gewoon de voorkeur aan boven grotere smartwatches. Over het algemeen hebben fitnessbanden een lager profiel, een batterijlevensduur van meerdere dagen en houden ze fitness doorgaans op de voorgrond. Als dat klinkt als wat je zoekt in een wearable, dan is de Charge 5 een verademing.

  Maar aangezien de grootste voordelen de ingebouwde GPS en Fitbit Pay-ondersteuning met NFC zijn, blijft de Charge 5 bestaan. vrij gelijkaardig aan de Charge 4. Het is ook teleurstellend dat Fitbit niet echt veel heeft opgelost aan de vorige band, behalve het gedateerde ontwerp. Je hebt nog steeds een beperkte selectie van apps op de Charge 5, het integreert niet met Apple Health of Google Fit en Fitbit heeft alle muziekbedieningsfunctionaliteit verwijderd, zelfs voor Spotify Premium-gebruikers.

  Je kunt deze update gerust overslaan als je Charge 4 je nog steeds goed van dienst is. Maar als je op dit moment geen fitnesstracker hebt, blijft de Charge 5 een van je beste opties als je op zoek bent naar een capabele band met ingebouwde GPS..

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]