More

  CNN beperkt de toegang tot zijn Facebook-pagina’s in Australië |

  Array

  CNN is volgens The Wall Street Journal de eerste Amerikaanse mediaorganisatie die de toegang van Australiërs tot hun Facebook-pagina’s beperkt. De stap komt weken nadat het hooggerechtshof van het land heeft geoordeeld dat mediabedrijven aansprakelijk zijn voor de opmerkingen van andere mensen op hun Facebook-berichten. Een woordvoerder van CNN vertelde de publicatie dat gebruikers in Australië de hoofdpagina van Facebook, de CNN International-pagina en de speciale pagina’s voor de shows niet langer kunnen zien.

  Dylan Voller diende de oorspronkelijke zaak in die de Australische rechtbanken ertoe aanzette om te beslissen of mediaorganisaties aansprakelijk moeten worden gesteld voor opmerkingen die op hun Facebook-pagina’s zijn achtergelaten. Voller werd in 2016 beroemd nadat een tv-uitzending over de mishandeling van minderjarigen in het criminele detentiesysteem een ​​foto van hem liet zien met een kap en vastgebonden aan een stoel toen hij nog maar 17 was. Grote nieuwszenders gebruikten die foto voor hun artikelen die vervolgens werden gepost op Facebook, waar commentatoren Voller valselijk beschuldigden van ernstige misdaden, zoals het verkrachten van een oudere vrouw.

  Een CNN-bron vertelde The Journal dat de organisatie Facebook heeft gevraagd of het mediabedrijven zou helpen om reacties volledig uit te schakelen. Naar verluidt weigerde het sociale netwerk echter alle reacties op de pagina’s van CNN in Australië uit te schakelen. Facebook heeft in maart een tool uitgerold waarmee beroemdheden, politici en nieuwszenders kunnen beperken wie op hun pagina’s kan reageren, maar ze moeten nog steeds een beperking instellen voor elk bericht. CNN heeft besloten dat het tijdrovend zou zijn om dit voor al zijn eigendommen te doen en heeft ervoor gekozen om in plaats daarvan Australië volledig te blokkeren.

  Een woordvoerder van CNN zei:

  “We zijn teleurgesteld dat Facebook ooit nogmaals, is er niet in geslaagd ervoor te zorgen dat zijn platform een ​​plaats is voor geloofwaardige journalistiek en productieve dialoog over actuele gebeurtenissen onder zijn gebruikers.”

  Wat Facebook betreft, het vertelde The Journal dat het de hervorming van de Australische lasterwetten ondersteunt. Bovendien zei het CNN functies te bieden die het kan gebruiken om reacties te beheren en dat het “Australiërs een bestemming blijft bieden voor kwaliteitsjournalistiek, onder meer via Facebook News dat we in augustus lanceerden.” 

  Eerder dit Australië heeft vorig jaar ook een wet aangenomen die technische giganten verplicht om nieuwszenders te betalen voor het gebruik van hun inhoud. Als reactie daarop blokkeerde Facebook Australische uitgevers en inwoners van het delen van nieuwsinhoud. Het verbod werd echter snel teruggedraaid en stemde ermee in om wat nieuws te betalen organisaties voor hun inhoud.< /p>

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]