More

  Facebook publiceert een deel van zijn onderzoek over tieners en Instagram |

  Array

  Facebook zal ergens ‘in de komende dagen’ twee interne dia’s publiceren waarin het onderzoek naar de invloed van Instagram op de geestelijke gezondheid van tieners wordt beschreven. Tijdens een online evenement georganiseerd door The Atlantic zei Nick Clegg, beleidschef van het bedrijf, dat het bedrijf de gegevens aan het Congres zou vrijgeven voordat het beschikbaar zou worden gesteld aan het publiek.

  “We zorgen ervoor dat alle T’s zijn gekruist en de Is zijn gestippeld, zodat we het de komende dagen zowel aan het Congres als aan het publiek kunnen vrijgeven”, zei Clegg over de dia’s, waarvan sommige al openbaar zijn gemaakt. nadat The Wall Street Journal een onderzoek had gepubliceerd naar de invloed van Instagram op tieners die het gebruiken. Onder verwijzing naar intern onderzoek van Facebook, schreef The Journal dat “Instagram schadelijk is voor een aanzienlijk percentage” tieners, met name tienermeisjes.

  Een woordvoerder van Facebook bevestigde dat het bedrijf “twee decks” zou uitbrengen die centraal stonden in het rapport van The Journal, maar ging niet in op de timing van de release.

  Maar de decks alleen zullen de critici van Facebook waarschijnlijk niet de mond snoeren. Ten eerste lijkt Facebook’s eigen weerlegging van The Wall Street Journal-rapportage het belang van zijn eigen onderzoek te ondermijnen.

  “Het heeft geen oorzakelijk verband gemeten tussen Instagram en problemen in de echte wereld.”

  Het roept ook vragen op over hoe Facebook de gegevens die het openbaar maakt, zal presenteren. Vorige maand bracht het bedrijf een rapport uit over “veel bekeken inhoud” op zijn platform. Het rapport was bedoeld om kritiek te weerleggen dat News Feed polariserende inhoud prefereert. Maar onderzoekers buiten het bedrijf prikten snel gaten in het rapport en zeiden dat het emblematisch was voor de grotere transparantieproblemen van Facebook, vooral als het gaat om het werken met externe onderzoekers.

  Daarom is het opmerkelijk dat Clegg zich beroept op ” externe onderzoekers” ter verdediging van het bedrijf. Als Instagram niet echt schadelijk is voor de meeste tieners, zoals het bedrijf beweert, dan kunnen onderzoekers die niet op de loonlijst van Facebook staan, gepositioneerd zijn om dat punt geloofwaardig te maken. Toch zeggen onderzoekers dat het bedrijf de toegang tot gegevens steeds moeilijker heeft gemaakt. En in sommige gevallen heeft het bedrijf buitenstaanders actief geblokkeerd om zijn platform te bestuderen, zoals toen het onlangs de persoonlijke Facebook-accounts van onderzoekers van de New York University uitschakelde en vervolgens volgens de FTC “misleidende” uitleg gaf over de redenen daarvoor.

  Maar als Facebook betere relaties zou hebben met onderzoekers buiten het bedrijf, en meer van zijn eigen bevindingen openbaar zou maken, zou het misschien beter in staat zijn interne critici af te schrikken die ‘iets te maken hebben’..

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]