More

  Apple versterkt Keynote, Pages en Numbers met nieuwe functies |

  Array

  Apple rolt updates uit voor zijn iWork-suite van Keynote, Pages en Numbers op iPhone, iPad en Mac. De volgende keer dat u een presentatie geeft met Keynote, kunt u live videofeeds rechtstreeks in de dia’s opnemen. Je kunt het formaat van de videofeed wijzigen en het uiterlijk veranderen met maskers, kaders, slagschaduwen en reflecties.

  Met de Mac-versie van Keynote kun je feeds van meerdere externe camera’s toevoegen en een aangesloten iPhone of iPad delen scherm, wat handig kan zijn voor interactieve demo’s. Er zijn ook meer samenwerkingsfuncties. Met een nieuwe functie voor meerdere presentatoren kan iedereen een gedeelde diavoorstelling bedienen en dia’s op afstand voortzetten met een Mac, iPhone of iPad. Dit kan handig zijn voor groepspresentaties.

  De wijzigingen in Pages zijn grotendeels gericht op de iPhone. De functie Schermweergave rangschikt tekst, afbeeldingen en andere aspecten van het document in een weergave met één kolom. Apple heeft de tekstgrootte vergroot, terwijl afbeeldingen zijn aangepast aan het scherm van je telefoon. U kunt tabellen ook bekijken door naar links en rechts te scrollen. Gebruikers kunnen documenten nog steeds zoals gewoonlijk bewerken wanneer Schermweergave actief is. U hoeft niets te doen om de functie in te stellen en het werkt met alle tekstverwerkingsdocumenten. Apple zegt dat je Schermweergave kunt uitschakelen, zodat je de juiste lay-out kunt zien voordat je het document gaat delen of afdrukken.

  Wat Numbers betreft, kun je nu grip krijgen op draaitabellen op verschillende Apple-apparaten . U kunt gegevens samenvatten, groeperen en herschikken om trends en patronen te ontdekken en te bestuderen. Er zijn opties om de draaitabellen te visualiseren met grafieken en om draaitabelgegevens te delen zonder de brongegevens vrij te geven. U kunt ook draaitabellen importeren uit en exporteren naar Microsoft Excel.

  Anders is er een nieuw grafiektype genaamd radargrafieken. Apple zegt dat dit “het gemakkelijk maakt om meerdere variabelen visueel te vergelijken met overeenkomsten die worden weergegeven als overlappende gebieden, waardoor verschillen en uitschieters echt opvallen.” Er zijn nieuwe filters die u kunt gebruiken om unieke items of dubbele gegevens te markeren.

  Alle drie de apps ondersteunen nu de nieuwe vertaalhulpmiddelen van Apple op iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey. De nieuwste versies van Keynote, Pages en Numbers zijn nu beschikbaar in de App Store en Mac App Store.

  dims?image_uri=https%3A% 2F%2Fs.yimg.comApple

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]