More

  Amazon verandert in een bedrijf voor persoonlijke beveiliging |

  Array

  De helft van de aankondigingen van Amazon’s grote showcase voor 2021 had direct betrekking op huisbeveiliging, inclusief de wildste onthulling van de dag, een robot van $ 1.000 die autonoom in je huis kan patrouilleren. Het is in wezen een tablet op wielen, ongeveer zo groot als een kleine hond, met camera’s waarmee het afwijkingen in huis kan detecteren, video kan opnemen en waarschuwingen naar je telefoon kan sturen. Het maakt ook verbinding met Ring, het populaire persoonlijke beveiligingssysteem van Amazon, waardoor de robot zelfstandig kan rondrollen en proactief vreemde gebeurtenissen kan onderzoeken terwijl de huiseigenaren weg zijn. De naam is Astro. Ja, het heeft ogen.

  Astro was de afsluiter van een evenement van een uur dat begon met kinderspeelgoed en gezondheidsdiensten, en eindigde in een stroom van dystopische apparaten van de politiestaat, elk gepresenteerd met een Amazon -gemerkte glimlach. Er was de slimme thermostaat, de interactieve camera voor kinderen en Amazon’s eigen versie van de Fitbit, gevolgd door de Ring Always Home Cam, Ring Alarm Pro, Ring Virtual Security Guard, Blink Video Doorbell en schijnwerpercamera’s, en tot slot Astro, de robot met een uitschuifbare arm die elke centimeter van uw huis kan opnemen zonder enige invoer van de gebruiker. Voeg een laag onheilspellende muziek toe die langzaam in volume kruipt, en de show van Amazon was meteen een aflevering van Black Mirror.

  dims?image_uri=https %3A%2F%2Fs.yimg.comIn de toekomstvisie van Amazon kijken huiseigenaren voortdurend naar hun beveiligingscamera’s, volgen ze bezorgers en bespioneren ze hun honden, waarbij ze de hele tijd sterk afhankelijk zijn van het Ring-ecosysteem.Ze gaan zelfstandig verder en streamen op elk moment gegevens rechtstreeks naar de huiseigenaar, waarmee ze een einde maken aan de hardnekkige paranoia van thuisbeveiliging die wordt gegenereerd door buurten met camera’s op de stoep en Nextdoor-threads.

  Terwijl de robots het gezicht zijn van Amazon’s in-home security business, Ring is de ruggengraat. Ring is sinds 2018 toonaangevend op het gebied van huisbeveiliging in de Verenigde Staten, verkocht alleen al in 2020 1,4 miljoen deurbellen en veroverde 18 procent van de totale markt. Helaas heeft Amazon bewezen een bijziende rentmeester te zijn van dit enorme, ongereguleerde residentiële bewakingssysteem.

  Sinds 2018 heeft Ring overeenkomsten getekend met meer dan 2.000 politiediensten in de VS, waardoor autoriteiten toegang hebben tot opnames van residentiële camera’s, vaak zonder bevelschrift en volgens de eigen parameters van het bedrijf. Zo gebruikte de politie van Los Angeles in mei en juni 2020 het Ring-ecosysteem om beelden van Black Lives Matter-protesten op te vragen van deurbelcamera’s in woningen, zonder melding te maken van een specifiek incident dat werd onderzocht. Dat is een enorme rode vlag, volgens actiegroepen zoals de Electronic Frontier Foundation.

  Ring Always Home CamAmazon

  aan weerszijden van een van de twee kanten van een specifiek incident. van mensen die zich bezighouden met First Amendment beschermde activiteiten met de vage hoop dat een camera op een bepaald moment illegale activiteiten heeft vastgelegd”, zei de EFF in februari.

  Dit vormt een ongelooflijk risico voor de rechten van het eerste amendement. Mensen zullen hun recht op politieke toespraak, protest en vergadering minder snel uitoefenen als ze weten dat de politie beelden van hen kan verkrijgen en bewaren. Dit creëert risico’s op vergelding of represailles, vooral bij protesten tegen politiegeweld. Ringcamera’s, alomtegenwoordig in veel buurten, creëren de mogelijkheid dat als genoeg mensen beelden delen met de politie, de autoriteiten de bewegingen van de demonstranten kunnen volgen, blok voor blok.”

  Aangezien het aantal politiediensten met Amazon contracten heeft is omhooggeschoten, hebben de autoriteiten zelf Ring-apparaten bij de burgers die ze dienen opgeduwd, gebruikmakend van door het bedrijf voorbereid materiaal en het verdienen van prikkels om mensen de Ring’s Neighbours-app te laten downloaden.Amazon heeft de Amerikaanse politie effectief veranderd in zijn eigen mini-marketingteam, vervagen de grens tussen openbare veiligheid en loyaliteit van particuliere bedrijven.

  Naast problematische politiepartnerschappen is het Ring-ecosysteem gevuld met ongecontroleerde vooringenomenheid. Een onderzoek van Motherboard uit 2019 wees uit dat gekleurde mensen onevenredig werden bestempeld als “verdacht” in de Neighbours-app, een fenomeen dat leidt tot racisme en hypervigilantie, waardoor over het algemeen minder veilige omgevingen worden gecreëerd.

  html>” />Het veranderen van een woord doet niets af aan de voedingsbodem van achterdocht en racisme die inherent zijn aan de Neighbours-app, en het openbaar maken van politieverzoeken weerhoudt ze er niet van om te gebeuren, zonder rechtvaardiging en met brede grenzen die nog steeds worden bepaald door Amazon, een enorm e-commercebedrijf. </p>
<p>“Het netwerk is gebaseerd op het in stand houden van de irrationele angst voor buurtcriminaliteit, waardoor mensen van kleur vaak onevenredig kritisch worden bekeken, allemaal met het doel meer camera’s te verkopen”, zei de EFF in juni. “Ring doet dit via politiepartnerschappen, die nu 1 op de 10 politiediensten in de Verenigde Staten omvatten. In de kern faciliteren deze partnerschappen bulkverzoeken van politieagenten aan Ring-klanten voor hun camerabeelden, gebouwd op een groeiend Ring-surveillancenetwerk van miljoenen naar het publiek gerichte camera’s. EFF is onvermurwbaar gekant tegen deze Ring-politie-partnerschappen en pleit voor de ontbinding ervan.”</p>
<p>Terwijl Amazon zijn Ring-ecosysteem blijft uitbouwen, de politie-partnerschappen intact, is het duidelijk dat het bedrijf niet gericht op de wederopbouw van het overheidsbeleid, het terugdringen van criminaliteit of het elimineren van alledaags racisme. Amazon richt zich op de verkoop van Ring-camera’s; Amazon is gericht op geld verdienen.</p>
<div class=- Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]