More

  Adobe voegt AI-aangedreven maskeringstools toe aan Lightroom |

  Array

  Adobe heeft een aantal nieuwe maskeringsupgrades onthuld die beschikbaar komen in Lightroom, Lightroom Classic en Adobe Camera Raw (of ACR, de bewerkingstool voor onbewerkte foto’s van Photoshop). Het bedrijf noemt het de “grootste verandering in het bieden van controle over het selectief verbeteren van foto’s” sinds de release van Lightroom 2 in 2008.

  Het Adobe Research-team wilde AI-aangedreven selectietools introduceren, zoals Select Subject en Sky Replacement van Photoshop naar Lightroom en ACR, maar de beeldverwerkingsengine die in de laatste twee werd gebruikt, was incompatibel. Het team moest onder de motorkap enkele grote veranderingen doorvoeren, waardoor het de kans kreeg om de manier waarop selecties worden verwerkt in Lightroom te veranderen.

  Tot nu toe ondersteunden ACR, Lightroom en Lightroom Classic alleen vectorgebaseerde selecties (die worden vastgelegd als wiskundige uitdrukkingen), maar de AI-aangedreven maskers hebben ondersteuning voor bitmaps (of afbeeldingen) nodig. Dus om de op AI gebaseerde tools naar die apps te brengen, moest Adobe beide benaderingen laten samenwerken. Het is nog steeds in staat om op vectoren gebaseerde selecties te gebruiken voor penseel, verlopen en bereikmaskers om de benodigde opslagruimte te minimaliseren, terwijl de gereedschappen voor het selecteren van onderwerp en lucht selecteren (die met een enkele klik een masker voor een onderwerp of lucht kunnen maken) bitmaps gebruiken .

  Toen het ontdekte hoe deze twee soorten selecties samen konden werken, ontwikkelde Adobe nieuwe functies voor ACR, Lightroom en Lightroom Classic voor desktops, mobiele apparaten, tablets en het web. Een dergelijke upgrade is maskergroepen, waarmee u alle maskertools kunt combineren. U kunt bijvoorbeeld een op vectoren gebaseerd hulpmiddel voor gradiënten gebruiken in combinatie met een AI-aangedreven functie zoals select sky. Het is ook mogelijk om een ​​masker te scheiden van een ander maskeringshulpmiddel. Je kunt selecties omkeren en er zijn meer opties voor bereikmaskers, zoals het targeten van de hele afbeelding.

  dims?image_uri =https%3A%2F%2Fs.yimg.comAdobe

  Een nieuw maskeringspaneel zou u moeten helpen deze maskers georganiseerd te houden. Als u een van de desktop-apps gebruikt, kunt u het paneel verplaatsen. Bovendien kunt u elk masker een naam geven om bij te houden wat u aan het doen bent. Je kunt maskers op verschillende manieren voorvertonen met behulp van overlayvisualisaties die Adobe heeft meegebracht uit Photoshop.

  Anders wilde Adobe ervoor zorgen dat de tools beschikbaar waren voor alle apps en apparaten. Het zegt dat de AI-aangedreven tools net zo goed werken op mobiele apparaten als op desktops, terwijl het bereikmaskers van ACR en Lightroom Classic naar de desktop- en mobiele apps van Lightroom brengt. Het bedrijf belooft ook betere in-app-ondersteuning om u te helpen het meeste uit al deze tools te halen, zoals een stapsgewijze zelfstudie in Lightroom.

  De functiepariteit betekent dat het niet uitmaakt welk apparaat of app die u verkiest voor beeldbewerking, moet u toegang hebben tot dezelfde tools. Deze maskeerupgrades zijn vanaf 26 oktober beschikbaar in ACR, Lightroom en Lightroom Classic. Adobe zegt dat zijn onderzoeks- en ontwerponderzoeksteams werken aan meer AI-aangedreven tools en andere verbeteringen die het in de nabije toekomst wil aankondigen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]