More

  Activision Blizzard schikt zijn EEOC-rechtszaak met een uitbetaling van $ 18 miljoen |

  Array

  Om een ​​rechtszaak te schikken die is aangespannen door de Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission, heeft Activision Blizzard ermee ingestemd een fonds van $ 18 miljoen op te richten voor in aanmerking komende eisers, dat wil zeggen werknemers die schade hebben geleden door de discriminerende wervings- en managementpraktijken van het bedrijf. De EEOC-rechtszaak werd maandag ingediend en diezelfde middag kondigde Activision Blizzard de conclusie van $ 18 miljoen aan.

  Activision Blizzard is het bedrijf achter blockbuster-videogamefranchises, waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Diablo en Overwatch. De omzet van Activision Blizzard voor het jaar 2020 was $ 8,1 miljard, met een winst van meer dan $ 2 miljard.

  De overeenkomst van $ 18 miljoen van vandaag volgt op een driejarig onderzoek naar Activision Blizzard door de EEOC. De overeenkomst is onderhevig aan goedkeuring door de rechtbank en alle overgebleven fondsen zullen worden verdeeld onder gelijkheidsgroepen in de videogame-industrie. Het bedrijf verbetert ook zijn werkplekbeleid en stelt een externe adviseur voor gelijke kansen aan die rapporteert aan de raad van bestuur en de EEOC.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Dit is slechts een van de vele rechtszaken die Activision Blizzard op dit moment teisteren. De eerste werd op 20 juli ingediend door het Californische Department of Fair Employment and Housing, na een jarenlang onderzoek waaruit bleek dat de leidinggevenden van Activision Blizzard een seksistische, frat-boy-achtige cultuur koesterden en dat het bedrijf routinematig de wetten op het gebied van gelijke beloning en arbeid schond. Sindsdien heeft de SEC een eigen onderzoek naar het bedrijf geopend, hebben investeerders een afzonderlijke rechtszaak aangespannen en onderzoekt de National Labour Relations Board klachten over dwang en ondervraging bij Activision Blizzard als reactie op de recente juridische druk. Verschillende high-profile executives hebben het bedrijf verlaten.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]