More

  Samsung hoopt het brein te ‘kopiëren en plakken’ naar 3D-chipnetwerken |

  Samsung denkt dat het een betere manier heeft om hersenachtige chips te ontwikkelen: bestaande hersenstructuren lenen. Het technologiebedrijf heeft een methode voorgesteld die de neuronbedradingskaart van een brein zou “kopiëren en plakken” naar 3D-neuromorfe chips. De aanpak zou berusten op een nano-elektrode-array die een groot aantal neuronen binnengaat om zowel vast te leggen waar de neuronen zich verbinden als de sterkte van die verbindingen. Je zou die gegevens kunnen kopiëren en ‘plakken’ in een 3D-netwerk van solid-state geheugen, of het nu gaat om kant-en-klare flash-opslag of hypermodern geheugen zoals resistief RAM.

  Elke geheugeneenheid zou hebben een geleiding die de sterkte van elke neuronverbinding op de kaart weerspiegelt. Het resultaat zou een effectieve terugkeer zijn naar “reverse engineering van de hersenen”, zoals wetenschappers oorspronkelijk wilden, zei Samsung.

  De stap zou kunnen dienen als een ‘snelkoppeling’ naar kunstmatige-intelligentiesystemen die zich gedragen als echte hersenen, inclusief de flexibiliteit om nieuwe concepten te leren en aan te passen aan veranderende omstandigheden. Je zou zelfs volledig autonome machines met echte cognitie kunnen zien, volgens de onderzoekers.

  Er is echter een in het oog springend probleem met complexiteit. Aangezien een menselijk brein ongeveer 100 miljard neuronen heeft met duizend keer meer synaptische verbindingen, zou een ideale neuromorfische chip ongeveer 100 biljoen geheugeneenheden nodig hebben. Dat is duidelijk een moeilijke uitdaging voor elk bedrijf, en dat omvat niet de code die nodig is om dit virtuele brein te laten werken. Samsung heeft misschien een deur geopend naar mensachtige AI, maar het kan lang duren voordat iemand dat doel bereikt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]