More

  Facebook stelt de Oculus Go open voor knutselaars met een ontgrendeld besturingssysteem |

  Facebook laat mensen die nog een Oculus Go hebben binnenkort zoveel meer doen met de virtual reality-headset. Het bedrijf zal een ontgrendelde versie van het besturingssysteem uitbrengen, die gebruikers kunnen sideloaden om volledige root-toegang te krijgen en zo ongeveer alles te doen wat ze willen met het apparaat.

  Dit opent de mogelijkheid om de hardware vandaag voor meer dingen te gebruiken, en betekent dat een willekeurig ontdekte in krimpfolie verpakte headset over twintig jaar in staat zal zijn om te updaten naar de definitieve softwareversie, lang na over-the- air-updateservers zijn uitgeschakeld.

  — John Carmack (@ID_AA_Carmack) 24 september 2021

  Oculus consulting CTO John Carmack maakte de aankondiging in een tweet die werd opgemerkt door The Verge. Carmack heeft verduidelijkt dat dit alleen van toepassing is op Oculus Go en niet op Oculus Quest. Hij merkte op dat hij al jaren aandrong op de verhuizing en dat “het verkrijgen van alle benodigde toestemmingen hiervoor zoveel meer moeite kostte [dan] je zou verwachten.”

  Hoewel Facebook Oculus Go vorig jaar stopte om zich te concentreren op Quest-headsets, is het leuk om te horen dat het oudere model niet helemaal is vergeten. Het ontgrendelde besturingssysteem kan ervoor zorgen dat Go-headsets niet helemaal achterhaald zijn.

  Carmack wees erop dat iedereen die in de toekomst een ongeopende Go vindt, de headset kan updaten naar de definitieve versie van het besturingssysteem — zelfs nadat de servers zijn gesloten. Hij sprak ook de hoop uit dat dit een “precedent zal zijn voor wanneer headsets in de toekomst niet meer worden ondersteund”.

  Wanneer de build klaar is, zei Carmack dat deze waarschijnlijk beschikbaar zal zijn via de Oculus-website. Hij suggereerde echter dat Facebook het distributieplan nog moet afronden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]