More

  Facebook ‘pauzeert’ het werk aan de Instagram Kids-app te midden van toenemende controle |

  Facebook heeft aangekondigd dat het zijn Instagram Kids-project “pauzeert” om “met ouders, experts en beleidsmakers samen te werken om de waarde en noodzaak van dit product aan te tonen”. De aankondiging volgt op kritiek van 44 procureurs-generaal van de staat die Facebook hebben gevraagd het project te staken, en op een verzoek van democratische wetgevers om meer details over het project.

  Het Instagram-team zei dat het de app aan het bouwen was om het probleem te omzeilen dat kinderen Instagram gebruiken zonder toestemming van hun ouders. “We zijn dit project gestart om een ​​belangrijk probleem in onze branche aan te pakken: kinderen krijgen steeds jongere telefoons, geven een verkeerde voorstelling van hun leeftijd en downloaden apps die bedoeld zijn voor 13-plussers”, schreef hoofd van Instagram Adam Mosseri.

  Tegelijkertijd verwierp het bedrijf het idee dat het capituleerde vanwege kritiek. “Critici van ‘Instagram Kids’ zullen dit zien als een erkenning dat het project een slecht idee is. Dat is niet het geval”, schreef Mosseri. “De realiteit is dat kinderen al online zijn en we zijn van mening dat het ontwikkelen van op hun leeftijd afgestemde ervaringen die speciaal voor hen zijn ontworpen, veel beter is voor ouders dan waar we nu zijn.”

  Een belangrijk onderdeel van wat we hebben ontwikkeld voor ‘Instagram Kids’ is een manier voor ouders om toezicht te houden op het gebruik van Instagram door hun kind. Terwijl we onze ontwikkeling van ‘Instagram Kids’ onderbreken, gaan we door met ons werk om ouders in staat te stellen toezicht te houden op de accounts van hun kinderen door deze tools uit te breiden naar tieneraccounts (van 13 jaar en ouder) op Instagram.

  Sommige van de problemen die over het project naar voren komen, draaien om de problemen van Facebook met privacy en in het bijzonder de veiligheid van kinderen. “Niet alleen is sociale media een invloedrijk hulpmiddel dat schadelijk kan zijn voor kinderen die niet van de juiste leeftijd zijn, maar dit plan kan kinderen direct op het pad van roofdieren plaatsen”, zei de procureur-generaal van de staat New York, Letitia James, toen het project voor het eerst tot stand kwam. licht.

  Onlangs publiceerde The Wall Street Journal een artikel waarin wordt beweerd dat Facebook bewust zijn eigen onderzoek negeert waaruit blijkt dat Instagram giftig is voor de geestelijke gezondheid van jongere mensen. Gisteren weerlegde het sociale netwerk dat artikel ook en zei dat uit het onderzoek bleek dat jongeren onder meer “zowel positieve als negatieve ervaringen met sociale media hadden”.

  Facebook wees erop dat zowel YouTube als TikTok versies van hun apps voor kinderen onder de 13. Het zei ook dat Instagram Kids niet hetzelfde zou zijn als Instagram nu is, en bedoeld is voor tweens tussen 10 en 12 jaar oud, niet voor jongere kinderen.

  “Het vereist ouderlijke toestemming om lid te worden, het zal geen advertenties hebben en het zal leeftijdgeschikte inhoud en functies hebben”, aldus Mosseri. Hij wees er ook op dat Facebook verschillende nieuwe maatregelen heeft genomen met betrekking tot zaken als lichaamsbeeld, mensen aanmoedigt om naar andere onderwerpen te kijken of een pauze te nemen als ze stilstaan ​​bij negatieve inhoud.

  Maar wetgevers houden zelfs niet van het idee van de app, ongeacht de bedoeling. “De alternatieve benadering die Facebook lijkt te volgen – met name kinderen ertoe aanzetten zich aan te melden voor een nieuw platform dat zelf een bedreiging kan vormen voor de privacy en het welzijn van jonge gebruikers – brengt serieuze uitdagingen met zich mee en kan meer kwaad dan goed doen”, schreef een groep van democratische wetgevers.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]